Laatste nieuws

Bron de Toren 02-05-2019: Woningen op terrein voormalige gymzaal

Bouw zonnepark Lutten Levert kan starten

Poster Lutten Helpt

Invulformulier Lutten Helpt

Dodenherdenking

Onder grote belangstelling hebben Lutten, oud Lutten en Keiendorp, verenigd in Lutten Leeft, de doden herdacht. Bij het monument voor de Kerk De Lantaarn had zich een haag van fakkeldragers opgesteld.

Na het spelen van de Last Post en een indrukwekkende 2 minuten stilte volgde een korte toespraak van John van den Hoven namens het herdenkingscomité. Daarna legden Peter Snijders en René Makkinga, namens gemeente en Lutten Leeft een krans. Kinderen van basisschool de Fontein legden een krans en bloemen. Er volgde een stille tocht naar de begraafplaats achter de kerk waar bloemen werden gelegd en een fakkel geplaatst bij de graven van de gevallenen uit Lutten en omgeving en bij de vier oorlogsgraven van het gemenebest. Daarna volgde een toespraak van burgemeester Peter Snijders waarna Linda Welleweerd de plechtigheid afsloot met een eigen geschreven gedicht.


Het is wachten op Waterschap Vechtstromen wanneer er nu precies wordt gestart met de nieuwe afwatering richting de Lutterscheiding. Het perceel is inmiddels ingezaaid dus wordt het op z’n vroegst in het najaar dat er wordt begonnen met de aanleg. Dat is ook, vooralsnog, de planning van het Waterschap.

Op de kruising Dedemsvaartseweg en Baanbrekersweg is afgelopen jaar een bankje verloren gegaan door een autoaanrijding. Tot op heden is deze nog niet terug geplaatst door de gemeente terwijl deze toch altijd veel gebruikt werd. Hierover hebben wij contact gehad met de verantwoordelijke ambtenaar, zodra hier meer over te melden is laten wij dat weten.

Met vriendelijke groet,

Mede namens bestuur PB Lutten,

René Makkinga

error: ©PBLutten