Laatste nieuws

Bron: De Toren 10-09-2019 Lutten Leeft gaat aan de slag met nieuwbouw

Poster Lutten Helpt

Invulformulier Lutten Helpt

Video Dodenherdenking

Tiny Forest®

Zoals een aantal keren via het Lutter Journaal aangegeven zijn wij samen met IVN bezig geweest om een Tiny Forest in Lutten te krijgen. Eind september hebben wij samen met de gemeente en IVN (Instituut voor Natuureducatie) een geschikte plek gezocht. Uitgangspunten zijn een centrale plek voor jong en oud en dicht bij de school omdat er ook vanuit de basisschool gebruik van gemaakt kan worden. Dat Lutten een Tiny Forest krijgt is inmiddels bevestigd door IVN. De locatie die is gekozen is bij de Ahorn, op de hoek van de Ahornstraat op het trapveldje. Er wordt bij de aanleg rekening gehouden met de functies die dit veldje meer heeft zoals het jaarlijkse muziekfestijn Lutten Life. De aanlag zal door een hovenier worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Voor meer informatie over IVN en een Tiny Forest kijkt U eens op de website www.ivn.nl/tinyforest/over-tiny-forestr en bij vragen kunt U zich richten aan Lars Kampjes

Tiny-Forest-locatie-Ahorn

Lutten is inmiddels weer vele meters narcissen rijker. Op 18 oktober hebben wij samen met de enthousiaste leerlingen van de Fontein weer vele bloembollen in de grond laten verdwijnen. In het voorjaar zullen we dus nog meer gele fleurige narcissen langs de weg zien bloeien. Alle leerlingen en leerkrachten van groep 7/ 8 enorm bedankt voor de hulp. Hierbij was het zeker dat vele handjes ligt werk maken.

Inmiddels zijn de werkzaamheden van de aanleg van de afwatering onder project Collendoornerveen door Waterschap Vechtstromen in volle gang. Richting de Lutterscheiding aan de noordzijde van de Dedemsvaartseweg is de afgraving gereed en zijn de duikers aangelegd. Onze mening is dat het gaat zoals afgesproken en de uitvoerende instanties en het Waterschap houden direct aanwonenden en ons als bestuur goed op de hoogte. Er zijn geen klachten gekomen en er wordt goed meegedacht.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

René Makkinga

error: ©PBLutten