PB Oud Lutten

Wandelaars op Lutter Es beschrijven hun gevoelens

Wandelaars op de zes kilometer lange route rond Lutten worden op het hoogste punt van de Lutter Es niet alleen voor hun inspanningen beloond met een prachtig uitzicht over met houtwallen omzoomd boerenland, maar ook nog eens verrast door een plotseling opdoemende lessenaar.

Plaatselijk Belang Oud Lutten heeft deze schrijftafel langs de ‘gele’ wandelroute geplaatst. Dat gebeurde ter gelegenheid van Burendag. ,,Want veel inwoners van Lutten, Keiendorp en Oud Lutten wandelen hier ook langs als ze vanuit huis even een blokje om gaan‘’, vertelt PB-bestuurslid Henk Hans.

,,Het wandelpad over de Lutter Es is er gekomen dankzij twee boeren, die hier een strook van hun land beschikbaar hebben gesteld. Veel mensen genieten van dit stukje Vechtdal, dat levert heel veel positieve reacties op. Bijvoorbeeld als de rijpe tarwe wuivend in de wind op de es staat. Als Plaatselijk Belang leek het ons leuk om mensen hier hun ervaringen en gevoelens te laten opschrijven, dus vandaar die lessenaar.‘’

Zonsondergang

De robuust ogende schrijftafel, pal naast een al eerder geplaatste bank, is voorzien van een tekstbord, waarin PB Oud Lutten ‘iedereen uitnodigt om iets in het schrift te schrijven’. ,,Heb je een goed of leuk verhaal, een idee, wil je opschrijven hoe mooi de zonsondergang is, een tekening of wil je gewoon iets schrijven dat je kwijt wil‘’, het kan allemaal.

Waterdicht

Het idee is afkomstig van Henk Hans. ,,Ik was er al een tijdje mee bezig, eerst dachten we aan een brievenbus. Maar uiteindelijk is het deze lessenaar geworden.‘’ Aan stevige stalen scharnieren is een waterdichte klep bevestigd. Wie die opent vindt een notitieboekje en een bakje met pennen, zodat passanten hier ter plekke hun ervaringen en gevoelens kunnen opschrijven, ideeën lanceren, of een tekening maken.

Pennenvruchten

De eerste pennenvruchten staan er al in, constateren de nieuwsgierige PB-bestuurders enthousiast als ze zaterdagmiddag poolshoogte komen nemen. ,,Kijk, een tekening van een kind. En hier schrijft iemand over dit mooie wandelpad, waar aan weerszijden afrikaantjes bloeien.‘’ 

error: ©PBLutten